Voelt een subsidieaanvraag doen als een ingewikkelde toestand waar je moeilijk grip op kan krijgen?
Of zijn gewoon wat extra handjes hierbij fijn?
Gelukkig kan ik iets met fondsen. Hieronder kan je lezen waarbij ik je kan helpen.
Niks moet, veel is mogelijk. Heb je hier vragen over, neem dan contact met mij op.

Subsidieaanvraag schrijven

Fondsenwerving is een breed begrip wat voor iedereen wat anders inhoud. Maar het begint onder andere met het doen van een subsidieaanvraag. En hiervoor dient onder meer een projectplan en een begroting ingediend te worden. Ik kan je hierbij helpen.

Ik heb veel ervaring met projectplannen schrijven en begrotingen opstellen. Ik kan beide voor je uithanden nemen of ik kan je ondersteunen bij het schrijven van een plan en het opstellen van een begroting. Als ik je ondersteun en adviseer bij het schrijven van een plan, dan ben ik je tegenlezer. Ik ben dan diegene die letterlijk het projectplan en de begroting leest en hier feedback opgeeft.

Voor het totale proces van een aanvraag doen neem ik vaak 1 tot 3 maanden de tijd. Dit is afhankelijk van jou behoefte in de mate die ik je ondersteun. Het schrijven van een plan organiseer ik in 3 fases, waarbij er 3 versies geschreven worden en er 2 feedback rondes van uit jou zijn.

Fondsenwerving houdt voor mij veel meer in dan alleen een aanvraag schrijven en deze indienen. Veelal ben je bezig met een project wat veel groter is dan 1 enkele fondsaanvraag en heb je meerdere fondsen nodig om je begroting te dekken.

Je schrijft dus meerdere plannen, die je indient bij verschillende fondsen, je koppelt terug naar deze fondsen over het verloop van het project, je houdt een administratie bij van het geld dat je uitgeeft, en je schrijft aan het einde een rapportage, ook eindverantwoording genoemd, aan de fondsen hoe het project verlopen is.

Dit alles is fondsenwerving. Als ik je zakelijk ga begeleiden, neem ik deze taken op mij, en gaan we nog een stap verder. Ik adviseer je dan ook over hoe je het budget het beste kan besteden en sta als projectmanager naast je om je te begeleiden gedurende het project. Als een soort van je rechterhand.

Zakelijke begeleiding

Fondsencompositie

Fondsenwerving begint bij een idee. Een plan, of project, wat jij wilt gaan neerzetten. Daarna volgt al heel snel de vraag hoe dat gefinancierd moet worden en het antwoord is veelal: via subsidieaanvragen. Maar waar ga je dat doen? Hoe ga je ervoor zorgen dat al je kosten gedekt worden? Om je hierbij te helpen ga ik voor jou opzoek naar fondsen die passen bij jou plan.